rumid-logo

 
 
banner_rum
 
RUM > Blogs > Nicola L’s funktionelle kunst
Nicola L’s funktionelle kunst

Bar Aquarium, Woman Table

Nicola L’s funktionelle kunst

Fik jeg det velkendte spørgsmål 'hvilke personer ville du helst spise middag med' så ville Nicola L. (ja, bare et L. til efternavn) være på min top 10. Hun er en konceptuel kunstner og en pionerer i at udforske grænserne mellem skulptur og funktionelle objekter.

29. jan - Af Maria Foerlev

I dag, 82 år gammel, kan hun se tilbage på en fantastisk produktiv karriere, der spænder over performanceteater, dokumentarfilm og kunst. Hun voksede op i Marokko, hvor hendes far arbejdede som ingeniør for kongen - en eventyrlig barndom, som brat afsluttedes da familien flyttede til Tyskland lige efter krigen. Derfra tog hun til Paris for at studere kunst og videre til Ibiza, hvor hun forelskede sig i en amerikansk kunstner. Sammen flyttede de til NY hvor hun havnede i indercirklen af avant-garde kunstnere som Andy Warhol, Louise Bourgois og Yoko Ono.

I 1980’erne, da hun var i 40'erne blev hun punker og lavede kult dokumentarfilmen ‘Bad Brains’ om et undergrundsband. Nicola L. er i dag en newyorker personlighed, der med sine store runde briller, stadig suger marven ud af livet og arbejder videre med hendes kunst.


La Femme Commode


Red Foot


Bird Cage

Hendes funktionelle kunstværker opererer med tre symbolske motiver: krop, øjne og snegle. Kropsdele bliver strukturer til opbevaring, øjne der lyser og snegle, der refererer til fortielse og evighed. Objekterne blev skabt som begrænsede udgaver og er i dag blevet eftertragtede samleobjekter. De dukker op på auktioner hos Sotherby’s og Phillips de Pury og kan fås hos Gallery Ingrao i New York. Se mere om Nicola L
Library Head


The Eyes Plus Lips


Nicola L

SE MERE OM NICOLA L

Tilbage til oversigten

ANNONCE


 

Kommentarer

Interessant eye opener!

04. feb 2013 KL 01:39 Af Marianne Koustrup

Utrolig velskrevet og inspirerede text. Inspiration t næste NY-besøg!

Vild med hende

30. jan 2013 KL 06:55 Af Lilian Andersen

Jeg er ikke så ung so de fleste der læser Eurowoman, så jeg har i mange år elsket Nicola L, og havde faktisk engang en La Femme Kommode som en kunstner ven havde lavet, med hendes som forbillede.

 

Brugernes kommentarer

(OBS! Indlæg besvares ikke af redaktionen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Code Image
 
 
SEND DIN KOMMENTAR
 

Blogger

Nicola L’s funktionelle kunst

Maria Foerlev
Designhistoriker og co-director i designgalleriet Etage Projects. 

Maria Foerlev er designhistoriker med en baggrund fra auktionshuset Sotherby’s. Hun er daglig leder af designgalleriet Etage Projects, der udstiller og repræsenterer designere og arkitekter, der arbejder i krydsfeltet mellem kunst/arkitektur og design. Hun blogger om vintage og om design der møder andre kunstformer.

Skriv til blogger

ARKIV

tidligere indlæg

Tegn abonnement

Få nyhedsbrevet

TILMELD
 

Om magasinet

Læs også

Tags

Find os på facebook

Find os på facebook

Find RUM på facebook

Som fan af RUM på facebook får du nyheder, eksklusive tilbud og info om spændende events. Og kan du møde alle vores andre design-interesserede fans. Vi ses på facebook!

Besøg RUM på Facebook
 
 

ANNONCE

Smugkig i det nye RUM

ANNONCE

MEST LÆSTE

Mød Rum på facebook

SIDSTE NYT

 

ANNONCE

ANNONCE

ANNONCE